S&P 500 зафіксував найбільше падіння з серпневого краху, – Bloomberg

Поділитися:

Акції показали найгірший день з моменту обвалу ринку 5 серпня. Індекс S&P 500 впав більш ніж на 2%, оскільки зростання та монетарні тривоги разом підпалили ризиковані активи, як і місяцем раніше.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Так само, як і в серпневому епізоді, найбільше постраждали технології, а Nvidia Corp. спричинила падіння виробників мікросхем. І на цьому паралелі не закінчуються. Єна підскочила, показник виробництва, за яким уважно стежать аналітики, знову не відповідає прогнозам, а нафта різко впала через занепокоєння щодо прохолодного світового попиту.

«Індикатор страху» Волл-стріт (VIX) різко зріс. Прибутковість казначейських облігацій впала, а трейдери тримали свої ставки на надзвичайно велике зниження ставки Федерального резерву цього року на півпункту.

Оскільки інфляційні очікування досить міцні, увага переключилася на здоров’я економіки, бо ознаки слабкості можуть прискорити пом’якшення політики. Трейдери своп очікують, що ФРС знизить ставки більш ніж на два повних відсоткових пункти протягом наступних 12 місяців, що буде найкрутішим падінням за винятком спаду з 1980-х років.

Хоча зниження ставок, зазвичай, віщує хороше для акцій, це не обов’язково так, коли ФРС поспішає запобігти рецесії. За словами Ієна Лінгена та Вейла Хартмана з BMO Capital Markets, тривога щодо недавнього зростання безробіття залишить трейдерів «на межі» до оприлюднення даних про зарплату в п’ятницю.

Нагадаємо, S&P підтверджує рейтинг дефолту України «вибірковий» після того, як країна отримала схвалення на реструктуризацію боргу.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...