Розслаблення ринку праці в США після пандемії перевіряє сигнали рецесії, – Bloomberg

Поділитися:

Передбачити спад на ринку праці ніколи не було легким завданням. Але унікальна динаміка після пандемії ускладнює економістам визначення того, чи свідчить нещодавнє підвищення рівня безробіття про майбутні проблеми.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Щомісячні дані про зайнятість, які будуть опубліковані в п’ятницю, ймовірно, додадуть вогню в дискусію. Рівень безробіття зростав протягом кожного з останніх трьох місяців і зараз близький до індикатора рецесії, розробленого колишнім економістом Федеральної резервної системи Клаудією Сам.

Інші традиційні заходи раннього попередження, такі як тимчасове працевлаштування та рівень звільнення, також блимають попереджувальними вогниками. Але багато прогнозистів бачать підстави інтерпретувати нещодавнє погіршення цих показників як повернення до нормального стану, оскільки гарячий ринок праці після відновлення пандемії починає охолоджуватися.

«Це не традиційний бізнес-цикл. Це цикл, у якому ми виходимо з зовсім іншого типу середовища. Швидкість змін може бути досить оманливою лише через ефект йо-йо, який ви отримуєте після Covid», – говорить Майкл Рейд, американський економіст RBC Capital Markets.

Нагадаємо, Росія звільнила репортера Wall Street Journal Евана Гершковича, а також ув’язнених критиків Кремля під час найбільшого обміну полоненими із Заходом за останні десятиліття в обмін на цінного вбивцю, якого шукав президент Володимир Путін.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи