Росія відзначає уповільнення економічного попиту через збереження цінового тиску, – Bloomberg

Поділитися:

Банк Росії бачить перші ознаки того, що кошмарний сценарій високих цін у поєднанні з повільним економічним зростанням — елементи так званої стагнації — ризикує стати реальністю для країни.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

«Є ознаки зниженння внутрішнього попиту. Проте інфляційний тиск не зменшується», — йдеться в опублікованому в середу підсумку засідання центрального банку з питань встановлення ставок 13 вересня.

Зростання цін залишається високим внаслідок перегріву економіки в першій половині 2024 року, повідомили в банку.

Банк Росії, який конкретно не посилався на стагнацію, заявив, що внутрішній попит залишається високим, але, згідно зі звітом, причиною уповільнення можуть бути обмеження з боку пропозиції, такі як нестача робочої сили.

Голова Банку Росії Ельвіра Набіулліна раніше попередила, що «дуже важливо» уникнути стагнації. На прес-конференції у вересні після того, як банк підвищив свій контрольний показник на 100 базисних пунктів до 19%, вона сказала, що «всі центральні банки» побоюються такого сценарію.

Тим не менш, якщо уповільнення внутрішнього попиту переважатиме, це врешті-решт повинно сприяти зменшенню інфляції, сказав центральний банк.

Економіка Росії зросла на 4,1% у річному вимірі, повідомила статистична служба країни на початку цього місяця. Річна інфляція досягла 8,59% станом на тиждень, що завершився 23 вересня, повідомило Мінекономіки ввечері в середу.

Нагадаємо, президент Володимир Путін заявив, що Росія перегляне свою ядерну доктрину, щоб включити відповідь на «агресію» неядерних держав, яку підтримують інші ядерні держави.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...