Російський бюджет витратить 400 мільярдів доларів на обіцянки Путіна, – Bloomberg

Поділитися:

Росія планує витратити понад 40 трильйонів рублів (431 мільярд доларів) протягом шести років на досягнення соціальних цілей, поставлених Володимиром Путіним на новий президентський термін, повідомляє Міністерство фінансів.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

За наступні три роки ці обіцянки, дані перед його переобранням у березні, сягнуть 18 трильйонів рублів, свідчить проект держбюджету. Річні витрати приблизно вдвічі перевищують суми, які Росія витрачала на свої національні проекти в кожному з попередніх шести років.

У підготовленому Мінфіном проекті федерального бюджету на наступні три роки передбачено фінансування 19 проектів, «які є основними інструментами досягнення поставлених президентом завдань державного розвитку», йдеться в повідомленні прес-служби відомства. Проект обговорювався на засіданні уряду у вівторок.

Половина запланованих коштів спрямована на підтримку сімей та вирішення демографічних проблем. Інші проекти спрямовані на розвиток транспортної системи, екологічного благополуччя, економічної конкурентоспроможності та навіть космічної діяльності. Окрема ініціатива, включена до фінансування, присвячена виробництву безпілотників, які відіграли важливу роль у війні з Україною.

У той же час, коли уряд планує значні витрати на національні проекти, Росія має намір підтримувати витрати на оборону на історично високому рівні в 2025 році. Проект бюджету передбачає лише незначне скорочення в наступні два роки, оскільки війна в Україні не має ознак закінчення .

Нагадаємо, Західні офіційні особи намагалися знизити очікування щодо плану припинення війни, який президент Володимир Зеленський представляє в Нью-Йорку цього тижня, заявивши, що вони не бачать у ньому прориву в конфлікті з Росією.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...