Позичальники в усьому світі хвилюються про те, як довго ФРС буде підтримувати високі процентні ставки – Вloomberg

Поділитися:

Мільйони позичальників у всьому світі зіткнулися з кампанією жорсткої монетарної політики. Це, мабуть, найбільше питання в економіці зараз: чи залишати вищі процентні ставки?

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Приблизно через десять років після фінансової кризи 2008 року нейтральна ставка впала в розвинутих економіках, оскільки інфляція залишалася загалом низькою, навіть якщо центральні банки підтримували процентні ставки на історично низькому рівні. Поглиблення глобалізації означало дешеві телевізори та одяг, тоді як спогади про кризу пригнічували споживачів і стримували бізнес від інвестицій, закриваючи попит.

Стрибок цін після COVID-19 порушив цей спокій, спровокувавши дебати серед економістів, керівників центральних банків і торговців облігаціями щодо майбутнього інфляції та процентних ставок – з дуже реальними наслідками для світу, обтяженого боргами приблизно в 300 трильйонів доларів. Якщо центральні банки прийдуть до висновку, що тепер процентні ставки вище, тоді їм також потрібно буде підтримувати свої базові ставки на більш високому рівні.

Нагадаємо, враховуючи зростання ф’ючерсів на сиру нафту трейдери та аналітики все частіше говорять про те, коли ціна буде вище 100 доларів за бочку, а не про те, коли ціни повернуться до першопочаткової вартості.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...