Пов’язаний з Росією флот нафтових танкерів зникає навіть швидше, ніж зростав – Bloomberg

Поділитися:

Флот танкерів, який виник нізвідки, щоб забезпечити рух російської нафти, розпався ще швидше, ніж створювався, що підкреслює проблеми, пов’язані з відстеженням того, хто допомагає Москві доставляти її нафту покупцям у всьому світі.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

За даними Equasis, міжнародної морської бази даних, створеної для сприяння безпечному судноплавству, компанія Gatik Ship Management, що базується в Мумбаї, зараз керує флотом лише з чотирьох нафтових танкерів. Нещодавно у квітні він мав 42, зібравши більшість із цих перевізників менш ніж за рік.
Гатик опинилася під пильною увагою на початку цього року, залишивши її флот, який швидко зростав, значна частина якого транспортувала російські бочки, викликав питання про те, хто може підтримувати компанію.

Частина флоту Gatik втратила доступ до стандартного галузевого страхування після того, як порушила вимоги Групи Сімки щодо ціни на транспортування російської нафти. Незабаром після цього деякі корабельні компанії також втратили свою класифікацію в Реєстрі Ллойда, ще одна ключова служба, яка перевіряє базові технічні стандарти для суден.

Важко зрозуміти, що насправді сталося з флотом. Судна, які більше не перебувають у комерційному управлінні Gatik, продовжують працювати з російською нафтою. Зараз вони знаходяться під контролем широкого кола компаній, структура власності яких також невідома.

Нагадаємо, на початку березня в Бангі, столиці Центральноафриканської Республіки, було здійснено підпали пивоварного заводу, що належить французькому гіганту з виробництва напоїв Castel.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи