Послуги в США зростають помірними темпами в міру відновлення замовлень, – Bloomberg

Поділитися:

Сектор послуг США зріс у липні після того, як місяць тому скоротився найбільше за чотири роки, що може допомогти розвіяти нові побоювання щодо різкого спаду в економіці. Індекс послуг Інституту управління поставками підвищився на 2,6 пункту до 51,4. Показники вище 50 вказують на розширення, і липневий показник був трохи твердішим, ніж середній прогноз в опитуванні економістів Bloomberg.

Цей показник підвищився завдяки відновленню зайнятості в сфері послуг, замовлень і ділової активності, що свідчить про те, що більша частина економіки зростає помірними темпами. Звіти минулого тижня, які свідчать про ослаблення ринку праці та падіння виробництва, викликали занепокоєння щодо рецесії та вдарили по світових фінансових ринках.

«Зрештою, відновлення індексу послуг ISM у липні навряд чи узгоджується з падінням економіки чи ринку праці, як багато хто, здається, побоюється», – після звіту про робочі місця сказав Стівен Браун, заступник головного економіста Північної Америки в Capital Economics.

Після ненадовго підняття до сесійного максимуму після оприлюднення цифр S&P 500 знизився, а дохідність казначейських облігацій зросла.

Нагадаємо, президент Федерального резервного банку Чикаго Остан Гулсбі повторив, що робота Центрального банку полягає не в тому, щоб реагувати на місячні слабкіші дані про працю.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...