Парламент Норвегії схвалив глибоководний видобуток в Арктиці – Вloomberg

Поділитися:

Парламент Норвегії схвалив комерційну розвідку корисних копалин в арктичних водах країни, незважаючи на те, що екологічні та рибальські лобі виступили проти цього кроку.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Законодавці прийняли цей захід у вівторок, йдеться в заяві на веб-сайті Норвезького офшорного управління. Міжпартійна угода була досягнута минулого місяця щодо поступового процесу відкриття.

Зростаючий попит на нові джерела корисних копалин, необхідних для продуктів від акумуляторів для електромобілів до сонячних панелей, підвищив глобальний інтерес до глибоководного видобутку в останні роки.

Серед ресурсів, доступних на норвезькому континентальному шельфі, так звані сульфідні кірки можуть містити до 45 мільйонів метричних тонн цинку, тоді як марганцеві кірки можуть містити близько 3 мільйонів метричних тонн кобальту, згідно з білою книгою, опублікованою урядом минулого року. червень.

Нагадаємо, за словами Світового банку, темпи зростання світової економіки нижчі, ніж у попередні десятиліття, оскільки відновлення після пандемії обтяжується високими процентними ставками, млявою торгівлею та геополітичною напругою, яка найбільше вдарить по країнах, що розвиваються.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи