Падіння нафти до 60 доларів розширює злітну смугу для глобальної економіки, щоб зробити м’яку посадку, – Bloomberg

Поділитися:

У розвинутих економік світу може з’явитися нова причина сподіватися на більш міцне зростання в наступному році, якщо деякі з найбільш безглуздих прогнозів щодо нафти досягнуть своєї позначки.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий

У зв’язку з тим, що у вівторок світовий еталонний рівень нафти марки Brent вперше з кінця 2021 року впав нижче 70 доларів за барель, ключовий компонент енергетичного шоку, який призвів до найгіршої інфляційної кризи за покоління, вже є досить м’яким, щоб дати політикам зелене світло для зниження процентних ставок.

Але перспектива падіння ціни до 60 доларів за барель у 2025 році, висунута прогнозистами від Citigroup Inc. до JPMorgan Chase & Co. і повторена в понеділок одним із найбільших світових трейдерів сировинних товарів, може ще більше підвищити шанси США витримати вплив високих витрат на запозичення без руйнівної рецесії.

«Імовірність м’якої посадки зросте — це стосується як Європи, так і США», — сказав Тім Дрейсон, голова економічного відділу Legal & General Investment Management Ltd. у Лондоні та колишній чиновник казначейства Великобританії.

«Загалом, зниження ставок і допомога центральним банкам повернуться до нейтрального стану було б чистим позитивним результатом для світу», – вважає він.

Для грошово-кредитних установ, які збираються знизити ставки цього місяця, нещодавнє зниження цін на нафту вже відкрило двері для послаблення. Офіційні особи Європейського центрального банку мають намір оголосити про друге зниження ставки в четвер, тоді як Федеральна резервна система США, як очікується, розпочне власний цикл послаблення менш ніж через тиждень.

Нагадаємо, згідно з Глобальним економічним прогнозом KPMG Global Economic Outlook за другий квартал 2024 року, світова економіка зазнає незначного уповільнення.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...