Офіційні особи США та Китаю зустрінуться в Пекіні, продовжуючи економічні переговори – Вloomberg

Поділитися:

За словами офіційного представника міністерства фінансів США, делегація з п’яти осіб з Міністерства фінансів США зустрінеться з китайськими колегами. Обговорення відзначають черговий раунд «економічної робочої групи», створеної минулого року, і охоплюватиме такі теми, як макроекономічні перспективи, режими перевірки інвестицій двох країн і координацію боргів і зміни клімату, сказав чиновник.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Переговори є частиною ширших зусиль адміністрації Байдена підтримувати канали зв’язку зі своїм ключовим геополітичним суперником, особливо щодо спільних проблем, водночас дотримуючись політики захисту своєї національної безпеки.

Американо-китайські відносини покращилися в другій половині 2023 року після важкого початку року, коли президенти Джо Байден і Сі Цзіньпін зустрілися в листопаді, намагаючись стабілізувати відносини. Однак питання дій Тайваню, Китаю та США в Південно-Китайському морі, а також питання, включаючи контроль над торгівлею та експортом, залишаються основними предметами суперечок.

Нагадаємо, лідери президентських перегонів від Республіканської партії Дональд Трамп і лідери республіканців у Палаті представників засудили двопартійну угоду в Сенаті щодо запровадження нових обмежень на кордоні США та розблокування допомоги Україні на мільярди доларів, поставивши під загрозу її перспективи на проходження.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності