Очільник Мінфіну України задоволений ходом зустрічі країн G7, – Bloomberg

Поділитися:

«Україна задоволена прогресом плану активів G7», — сказав Сергій Марченко, міністр фінансів України. Йдеться про фінансування допомоги за рахунок прибутків, отриманих від російських активів.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Сергій Марченко назвав роботу міністрів фінансів країн Великої сімки наполегливою. Загалом Україна. За його словами, задоволена просуванням переговорів щодо фінансування допомоги Україні за рахунок прибутків, отриманих від заморожених російських активів. Зустріч у Стрезі, на його думку, заклала підґрунтя для остаточної угоди про допомогу Україні на саміті лідерів наступного місяця.

«Є достатньо часу, щоб підготувати пропозицію для лідерів, які збираються в червні на півдні Італії», – наголосив Марченко.

Підтримка України була ключовою темою на зустрічі в Стрезі. Міністри фінансів вели переговори про те, як боротися з російськими оборонними закупівлями та про те, як отримати критичну економічну допомогу для Києва після 2024 року.
Також важливо, що таке рішення буде реальним сигналом для Москви: Україна матиме підтримку стільки, скільки це буде потрібно.

Нагадаємо, клуб міністрів і керівників центральних банків країн Великої сімки завершив свою зустріч в італійському містечку Стреза.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи