Національний банк України офіційно відмовиться від розрахунку курсу гривні до російського рубля

Поділитися:

У світлі останніх подій Національний банк України (НБУ) оголосив про своє рішення відмовитися від розрахунку курсу української гривні до російського рубля. Це рішення було прийняте у відповідь на зміну економічних і політичних умов, а також на запит громадськості та фінансових установ.

Відмовившись від розрахунку курсу гривні до рубля, НБУ наголошує на своїй прихильності до зміцнення національної валюти та розвитку економіки України. Цей крок є важливим сигналом про підтримку суверенітету країни та прагнення до європейської інтеграції.

Представники НБУ зазначають, що відмова від розрахунку курсу гривні до рубля сприятиме більшій стабільності фінансового ринку, оскільки допоможе знизити ризики, пов’язані з валютними коливаннями. Крім того, цей крок покликаний сприяти більшій прозорості та передбачуваності економічної політики України.

Експерти вважають, що таке рішення НБУ є позитивним і вчасним. Вони наголошують, що відмова від залежності від російської валюти дозволить Україні зосередитися на розвитку власної економіки та зміцненні міжнародних фінансових зв’язків.

НБУ закликає всі фінансові установи та громадськість підтримати це рішення та сприяти його успішній реалізації. Разом ми зможемо забезпечити економічну стабільність і процвітання України.

Нагадаємо, Національний банк України анулював ліцензію фінансовій компанії ТОВ “Маніфою” (Money4YOU), що спеціалізувалась на видачі мікрокредитів. Окрім цього, компанію оштрафовано на 4,28 млн грн за порушення, пов’язані з неналежним зазначенням у договорах про споживчий кредит денних процентних ставок та їх розрахунку.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...