Найбільш завантажений портовий комплекс у США збільшує обсяги імпорту, – Bloomberg

Поділитися:

Найзавантаженіші порти США демонструють сплеск імпорту. За підрахунками, цифри зараз близькі до максимумів, встановлених під час пандемії, і це незважаючи на побоювання щодо охолодження економіки.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Порти Лос-Анджелеса та Лонг-Біч, на які припадає приблизно третина всього контейнерного імпорту США, у липні мали третій найсильніший місяць за всю історію, трохи не поступаючись історичному максимуму, досягнутому в травні 2021 року. Тоді хвилі на вхідні споживчі товари спричиняли вузькі місця постачання на суші, а на додаток черга вантажних суден, які чекали на причал у морі, з кожним днем ​​ставала довшою.

Зараз попит зумовлений роздрібними торговцями та іншими імпортерами, які накопичують запаси перед митами США на китайські товари та можливим страйком великої групи американських докерів, що додає звичайного шаленого передсвяткового замовлення, яке відбувається в цю пору року.

Морські термінали в затоці Сан-Педро в південній Каліфорнії поки що витримують кризу, хоча деякі показники обмеження пропускної здатності починають зростати.

«Ми знаходимося в сильній позиції перед піком сезону судноплавства, оскільки споживачі купують товари для навчання в школі, а вантажовідправники переміщують товари перед потенційним підвищенням тарифів. У нас є достатньо потужностей на наших терміналах, і вантаж продовжує переміщуватися ефективно та стабільно», — сказав у своїй заяві генеральний директор порту Лонг-Біч Маріо Кордеро.

Нагадаємо, акції зросли після того, як поточний звіт про інфляцію в США не вплинув на рішення по зниженню ставок.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...