Найбідніші країни світу винні до 3,5 трильйонів доларів – Bloomberg

Поділитися:

Міністр фінансів Нігерії, намагається вгамувати хвилювання банкірів Уолл-стріт. Він пообіцяв, що його країна скоротить витрати та збере більше податків, щоб виплатити нищівні боргові виплати іноземним інвесторам.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Боргові виплати Нігерії у 2022 році, еквівалентні 7,5 мільярдам доларів, перевищили її дохід на 900 мільйонів доларів. Іншими словами, він позичав більше, щоб продовжувати платити те, що вже заборгував.

Боргова криза назріває в країнах, що розвиваються, оскільки десятиліття запозичень наздоганяє найбідніші країни світу. У 2024 році ці країни, відомі багатим світовим інвесторам як «прикордонні ринки», повинні будуть виплатити облігаціями та іншими позиками на суму близько 200 мільярдів доларів. Облігації, випущені Болівією, Ефіопією, Тунісом та дюжиною інших країн, або вже перебувають у стані дефолту, або торгуються на таких рівнях, що вказують на те, що інвестори готуються до того, щоб пропустити виплати.

Нагадаємо, глава економіки Луїс Капуто провів більшу частину свого першого телевізійного виступу, пояснюючи, як Аргентина потрапила в таку жахливу економічну ситуацію: «залежність» від боргів, єдиним виходом з якої є шокове лікування.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи