Нафтотрейдери песимістично дивляться на 2025 рік через надлишок пропозиції, – Bloomberg

Поділитися:

Нафтовий ринок залишається в стані невизначеності, оскільки багато трейдерів висловлюють песимістичні прогнози щодо перспектив на 2025 рік. Незважаючи на поточні цінові коливання, зумовлені геополітичними потрясіннями на Близькому Сході, основні гравці ринку очікують, що поставки нафти значно перевищать попит у 2025 році.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Аналітики зазначають, що зростання пропозиції поза межами ОПЕК, зокрема з боку США, Бразилії, Гайани, Канади та Норвегії, стане ключовим фактором, який призведе до надлишку на ринку. Цей тренд був підтверджений зниженням прогнозів попиту на нафту всіма трьома головними нафтовими агентствами – Міжнародним енергетичним агентством, Управлінням енергетичної інформації США та ОПЕК.

Прогнозується, що зростаючі поставки будуть значними, ще до врахування будь-якого збільшення видобутку ОПЕК+ у наступному році, що призведе до використання буфера вільних потужностей понад 5 мільйонів барелів на день. Тим часом агентства вже знизили прогнози зростання попиту на нафту як на 2024, так і на 2025 роки, вказуючи на уповільнення темпів споживання.

Песимізм трейдерів посилюється через занепокоєння щодо економічного зростання Китаю та можливих торгових напруженостей, які можуть вплинути на глобальні паливні потоки. Фінансові аналітики зазначають, що перспективи ринку залишаються невизначеними, і необхідно бути готовими до можливих змін у майбутньому.

Нагадаємо, комісар Європейського Союзу з питань енергетики Кадрі Сімсон попередила газові компанії регіону, що будь-які потенційні нові угоди щодо збереження газу з Росії через Україну будуть «небезпечним» вибором.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...