Останні новини:

Макрон у Німеччині закликав ЄС купувати європейські товари, – Bloomberg

Поділитися:

Президент Франції Еммануель Макрон під час свого візиту до Німеччини наголосив на тому, що європейські країни мають купувати менше експортних товарів. При цьому йшлося насамперед про товари зі США та Китаю.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

«Купуйте європейське», – закликає Макрон та пояснює, що Європейський Союз повинен перестати бути наївним перед обличчям зростаючої конкуренції з боку США та Китаю. Також, на його думку, купувати своє країни ЄС мають у першу чергу в таких ключових секторах, як оборона. Макрон закликав подвоїти фінансування ЄС та нагадав, що нинішнє покоління бачить та відчуває на собі величезну «стіну інвестицій», і все це заради того, аби сплатити рахунки у секторах безпеки та штучного інтелекту, зміни клімату та інших, де проблеми нагальні, вирішувати їх треба швидко.

«Європа — останнє місце, де ми відкриті для решти світу без європейських переваг і без правил», — сказав Макрон у Дрездені, де був на другий день свого візиту до Німеччини. Зокрема, на думку Макрона, переваги потрібні у секторах оборони та космоса. ЄС має створити стратегію «купуйте європейське», а на додаток ще й нормалізувати правила торгівлі, щоб конкуренція була чесною.

Нагадаємо, міністр фінансів Франції Бруно Ле Мер на зустрічі з колегами у італійському містечку Стрезі наголосив, що вся світова економіка зараз опинилася під загрозою через Китай, а саме, через надлишок дешевого китайського експорту.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...
28 Серпня 2024 року - 12:35
У сучасному світі технології стрімко змінюють різні сфери нашого життя,...