Лула оприлюднив план відродження бразильської промисловості вартістю 60 мільярдів доларів – Вloomberg

Поділитися:

У понеділок уряд президента Луїса Інасіо Лула да Сілви оприлюднив плани інвестувати 300 мільярдів реалів (60 мільярдів доларів) у промисловість Бразилії, що старіє. Ця спроба стимулювати найбільшу економіку Латинської Америки викликала фіскальні занепокоєння серед інвесторів.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Фінансування є основою пропозиції, яку уряд назвав «Нова промисловість Бразилії», масштабного плану реіндустріалізації, який надасть кредити та фінансування таким секторам, як охорона здоров’я, оборона та агробізнес. Переважна більшість фінансування, близько 250 мільярдів реалів, надійде від національного банку розвитку Бразилії BNDES.

Ці зусилля мають життєво важливе значення для того, щоб допомогти бразильській промисловості конкурувати на світовій арені, сказав Лула на заході, присвяченому рекламі плану в Бразиліа.

«Щоб Бразилія стала конкурентоспроможною, вона повинна фінансувати деякі речі, які вона хоче експортувати», — сказав він. «Міжнародні ринкові дебати дуже конкурентні. Це війна».

Але інвестори зустріли поштовх до реіндустріалізації скептично як щодо його дизайну, так і щодо розміру.

Бразильський реал втратив 1,2%, відстаючи від усіх основних світових валют і торгуючись на найнижчому внутрішньоденному рівні з листопада, оскільки трейдери стурбовані фінансовим впливом плану. Суверенні облігації Бразилії також продемонстрували низькі показники, причому вартість облігацій із погашенням у 2045 році впала більш ніж на 1 цент за долар.

Нагадаємо, цього тижня турецький парламент збирається проголосувати за вступ Швеції до Організації Північноатлантичного договору, підвівши альянс до завершення свого Північного розширення.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...