Лауреат Нобелівської премії применшує економічну шкоду США від тарифного плану Трампа – Bloomberg

Поділитися:

Лауреат Нобелівської премії з економіки Пол Кругман применшив шкоду, яку запропонував Дональд Трамп запровадити 10% мито на імпорт із США для економіки.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

«Маленький брудний секрет економіки міжнародної торгівлі полягає в тому, що помірні тарифні ставки» не мають великого впливу на зростання, сказав Кругман, який отримав Нобелівську премію за роботу з торгівлім. «Щоб отримати дійсно великі цифри, вам потрібно перевищити 10%».

Балотуючись на другий термін, колишній президент Трамп висунув ідею оточити американську промисловість 10% тарифом, стверджуючи, що американські компанії використовують у своїх інтересах їхні іноземні суперники. Він також наполягав на розмежуванні економік США та Китаю, серед іншого, скасувавши торговельний статус азіатської країни в режимі найбільшого сприяння.

Незважаючи на те, що 10% збір може не завдати шкоди економіці США, він також не позбавить країни дефіциту торговельного балансу — частини мети Трампа — за словами Кругмана.

«Тарифи не усувають торговий дефіцит, якщо вони не стають настільки високими, що фактично унеможливлюють торгівлю», — сказав Кругман.

Нагадаємо, російський президент Володимир Путін заявив, що хоче влаштувати в Україні “демілітаризовану” зону.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності