Криза нерухомості в Китаї загрожує десяткам тисяч життів – Вloomberg

Поділитися:

В одному з найбільших будівельників Китаю дефолт майже офіційний. Це посилює біль для покупців житла, працівників та інвесторів, які борються, саме тоді, коли економіка найбільше потребує поштовху.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

У серпні, незабаром після того, як пролунала новина про те, що Country Garden Holdings потрапила в повномасштабну кризу фінансування. Country Garden вже звільнив близько 70 000 співробітників.

Покупці житла, робітники, забудовники та уряд — кожен зіграв свою роль у справжньому економічному диві. Понад два десятиліття нерухомість була рушієм зростання безпрецедентної історії економічного успіху Китаю, який пройшов через хвилю розширення, викликану боргами, до 52 трильйонів доларів у 2019 році — цілої чверті виробництва країни. Глобальні інвестори прийшли, вклавши понад 180 мільярдів доларів у доларові облігації. Але за останні три роки кампанія уряду з приборкання обтяженого боргами сектора мала кардинальні наслідки. Сектор нерухомості скоротився приблизно на 10%, а китайські акції тепер стерли всі досягнення, досягнуті під час величезного ралі після відновлення COVID.

Нагадаємо, початковий експорт Південної Кореї повернувся до зростання вперше більш ніж за рік, що є ще одним свідченням відновлення зовнішнього попиту, який забезпечить деяку впевненість інвесторам і політикам, які спостерігають за станом глобальної торгівлі.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
5 Липня 2024 року - 17:07
Команда українського криптомедіа Incrypted організувала в Києві масштабну конференцію Incrypted...
4 Липня 2024 року - 21:48
У Міністерстві економіки України нагадали алгоритм бронювання від мобілізації для підприємства
4 Липня 2024 року - 18:17
Цьогоріч Скандинавія побила туристичні рекорди через спеку на європейських курортах
3 Липня 2024 року - 21:03
Уряд дозволив міжвідомчій робочій групі, що займається мобілізацією військовозобов’язаних держслужбовців...