Кредитний рейтинг України було знижено авторитетним агентством

Поділитися:

Рейтингове агентство S&P Global Ratings у п’ятницю, 2 серпня, погіршило кредитний рейтинг України.

Причиною стали переговори про реструктуризацію єврооблігацій та мораторій на виплату відсотків. Про це йдеться у повідомленні на сайті агентства.

Кабінет міністрів 1 серпня скористався законом, який дозволяє йому тимчасово призупинити виплати за державним боргом на період переговорів про реструктуризацію. При цьому уряд не виплатив купонний платіж у розмірі $34 млн за єврооблігаціями з погашенням у 2026 році.

За шкалою S&P, рейтинг України знизили з ‘CC’ до рівня ‘SD’ (selective default), а євробондів-2026 – до рівня ‘D’.

“Ми очікуємо підвищення довгострокового рейтингу України в іноземній валюті після того, як вона завершить планований обмін боргу”, – йдеться у повідомленні.

Реструктуризація єврооблігацій передбачає списання 37% основної суми, зменшення відсотків та продовження термінів погашення.

У 2022 році, коли Україна домовлялася про відтермінування виплат за єврооблігаціями на два роки, S&P утримувало рейтинг України ‘SD’ протягом тижня.

Тоді S&P Global Ratings вказало, що реструктуризація боргу відбувається на тлі значного економічного, зовнішнього та фіскального тиску, спричиненого російською військовою агресією.

При цьому аналітики агентства вважають, що економіка України не відновиться до довоєнного рівня в межах прогнозного періоду до 2027 року.

Нагадаємо, Україна домовилася про реструктуризацію зовнішнього державного комерційного боргу з Комітетом власників єврооблігацій.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...