Команда Трампа націлена на торгівельне протистояння з Європейським Союзом – Вloomberg

Поділитися:

Дональд Трамп націлює на Європейський Союз потенційну низку каральних торговельних заходів, спрямованих на вирішення давніх суперечок якщо він повернеться на посаду.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Обидві сторони все ще суперечать щодо підвищення тарифів, які Трамп запровадив під час свого першого президентського терміну на сталь і алюміній, які були частково призупинені у 2021 році після вступу на посаду президента Джо Байдена. Згідно з розмовами з кількома радниками Трампа, якщо Трамп переможе в листопаді, ЄС, безсумнівно, стане однією з його головних цілей у сфері торгівлі.

Ймовірною відправною точкою в другій адміністрації Трампа буде включення ЄС до широкого мінімального тарифу в розмірі 10%, який також буде застосований до Китаю, заявили його союзники. Він також може вжити контрзаходів проти європейських податків на цифрові послуги, які неявно йдуть проти американських технологічних чемпіонів, використовуючи розділ 301 закону про торгівлю США, додали союзники.

Прихильники Трампа називали різні мотиви цих планів. Серед них: розчарування тим, що ЄС не хотів застосовувати більш агресивний підхід щодо Китаю, з точки зору його власних обов’язків щодо Пекіна та обмежень на стратегічні інвестиції китайських компаній.

Нагадаємо, у середу, 7 лютого, Сенат США провалив процедурне голосування за законопроєкт, що передбачає допомогу Ізраїлю, Україні і посилення заходів контролю на південному кордоні Штатів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...