Останні новини:

Китайська дефляція зараз вступає в небезпечну нову стадію, – Bloomberg

Поділитися:

Дефляція, яка переслідує Китай з минулого року, тепер демонструє ознаки спіралі, що загрожує погіршити перспективи другої за величиною економіки світу та викликає заклики до негайних політичних заходів.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Дані, опубліковані в понеділок, підтвердили, що, окрім витрат на продукти харчування, зростання споживчих цін майже не спостерігається у великих секторах економіки в той час, коли доходи падають.

За даними Bloomberg Economics та аналітиків банків, включаючи BNP Paribas SA, ширший показник загальноекономічних цін, відомий як дефлятор валового внутрішнього продукту, ймовірно, продовжить поточне падіння за п’ять кварталів до 2025 року. Це стане найдовшою дефляцією в Китаї з початку збору даних у 1993 році.

«Ми точно перебуваємо в дефляції і, ймовірно, проходимо через другу стадію дефляції, — сказав Робін Сінг, головний економіст Morgan Stanley з Китаю, посилаючись на дані про зниження зарплат. – Досвід Японії свідчить про те, що чим довше триватиме дефляція, тим більше стимулів Китаю врешті-решт знадобиться, щоб подолати виклик боргової дефляції».

Небезпека для Китаю полягає в тому, що дефляція може стати сніговою лавиною, спонукаючи домогосподарства, які страждають від падіння зарплати, скоротити витрати або відкласти покупки, оскільки вони очікують подальшого падіння цін. Корпоративні доходи постраждають, що придушить інвестиції та призведе до подальших скорочень зарплат і звільнень, до банкрутства сімей і фірм.

Нагадаємо, учасники переговорів США та Китаю обговорювали спільні цілі щодо припинення вирубки лісів і зменшення потужного забруднення планети під час триденних переговорів у Пекіні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...