Китай створює групу СОТ для перевірки Закону США про зниження інфляції, – Bloomberg

Поділитися:

Китай досяг успіху у своїй другій спробі створити комісію з розгляду суперечок у Світовій організації торгівлі для перевірки того, чи субсидії, передбачені Законом про зниження інфляції, незаконно надають перевагу американським товарам над імпортом.

Повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Відповідно до заяви організації, орган СОТ із врегулювання суперечок у понеділок погодився створити комітет після того, як США заблокували першу спробу Китаю зробити це в липні. Комісія вирішить, чи сумісні певні податкові пільги згідно з IRA — головною екологічною та промисловою політикою президента Джо Байдена — правилам міжнародної торгівлі, повідомила СОТ.

Після того, як США виправдали свої дії в липні як необхідні для боротьби зі зміною клімату, Китай стверджував, що Вашингтон використовує це як привід для протекціонізму, за словами представника торгівлі в Женеві. IRA дискримінувала китайську та некитайську продукцію, вимагаючи субсидій для внутрішнього вмісту.

У відповідь США заявили, що Пекін використав скаргу, щоб відволікти увагу від власної практики, яка завдає шкоди чесній конкуренції, додав чиновник. За даними США, це включає надлишок потужностей, примусову працю, слабкий захист навколишнього середовища, значне субсидування та примусову передачу технологій.

СОТ нещодавно заявила, що розкриття інформації про промислові субсидії Китаю недостатньо повне та детальне, щоб отримати чітке уявлення про те, наскільки уряд підтримує вітчизняних виробників. Раніше США та Європейський Союз намагалися встановити нові торговельні бар’єри проти китайського імпорту, стверджуючи, що державна допомога та надлишок потужностей завдали шкоди їхній внутрішній промисловості.

Нагадаємо, за останні кілька років явними переможцями гри за владу в Азії були економічні та військові суперваговики – США та Китай.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи