Останні новини:

Китай планує збільшити свій ВВП на 5% у 2024 році, -Bloomberg

Поділитися:

Очікується, що Китай встановить щорічні темпи зростання на 2024 рік на рівні «близько 5%» під час засідання національного законодавчого органу цього тижня, що є досить амбітною метою для уряду, який бореться з серйозними економічними проблемами.

Про це повідомляє “Перший Бізнесовий“.

Майже всі з 27 економістів, опитаних Bloomberg щодо майбутньої щорічної сесії Всекитайських зборів народних представників, очікують, що Пекін оголосить ціль зростання, подібну до 2023 року, хоча її буде важче досягти з огляду на більш високу базу. Економісти, очікують, що економіка зросте приблизно на 4,6% у 2024 році.

Прем’єр-міністр Лі Цян має представити свій перший звіт про роботу уряду у вівторок, окресливши ключові економічні цілі для заходів, включаючи зростання валового внутрішнього продукту та бюджетний дефіцит. Ці цілі можуть стати попередником ширшої політики Пекіна на рік, оскільки він намагається зупинити ерозію довіри. Високопосадовці дали зрозуміти, що вони, ймовірно, не покладатимуться на масштабні стимули через занепокоєння щодо створення системних ризиків, і цього року буде більш жорстке порівняння, оскільки зростання у 2023 році виграло від повторного відкриття після пандемії.

Нагадаємо, Китай заборонив великим інституційним інвесторам скорочувати пакети акцій на початку та закритті кожного торгового дня, що є частиною найсильнішої спроби уряду підтримати фондовий ринок країни обсягом 8,6 трильйона доларів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...