Останні новини:

JPMorgan додасть до глобальних інвестицій в індійський борг ще 40 мільярдів, – Bloomberg

Поділитися:

28 червня 2024 року компанія JPMorgan Chase & Co. планує додати державний борг Індії до свого найбільшого індексу облігацій ринків, що розвиваються. За прогнозами не менш відомої компанії Goldman Sachs, це може збільшити глобальні інвестиції в індійський борг на 40 мільярдів доларів.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Останні десятиліття індійський ринок, та й сама країна, були цікавими для інвесторів та титанів світових фінансів. Цей ринок, хоча і вважається таким, що розвивається, є місцем з потенціалом для значних прибутків. Станом на зараз фондова біржа Індії є п’ятою у світі за ринковою вартістю. Саме тому компанія JPMorgan прийняла рішення про збільшення глобальних інвестицій в індійський борг на цілих 40 мільярдів доларів.

У січні 2025-го Вloomberg Index Services Ltd., дочірня компанія Bloomberg News, почне включати облігації Індії в свої пропозиції. Також вже зараз розглядає можливість додати Індію до своїх індексів цінних паперів з фіксованим доходом ще й британський FTSE Russell.

Новина про індекс викликала збільшене бажання серед аутсайдерів потрапити в країну, яка нещодавно відкрито остерігалася іноземного капіталу. Інвестори, починаючи від фондового гіганта T. Rowe Price Group Inc. і шотландської Abrdn plc до технічно підкованих трейдерів у Південній Кореї, додають індійський борг до своїх портфелів. Відколи JPMorgan оголосив про своє рішення у вересні, закордонні інвестиції в суверенні облігації Індії підскочили на 10 мільярдів доларів після чистого відтоку з 2020 по 2022 роки — такі дані сьогодні демонструє державна статистика.

Нагадаємо, Китай оголосив про початок антидемпінгового розслідування стосовно імпорту свинини з ЄС.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...