Йеллен каже, що вирівнювання орендної плати дозволить більше послабити інфляцію в США, – Bloomberg

Поділитися:

Міністр фінансів Джанет Єллен заявила, що очікує, що помірність зростання вартості житла допоможе знизити інфляцію в 2024 році.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Витрати на житло мають найбільшу вагу в індексі споживчих цін, на них припадає приблизно третина. Вони зробили величезний внесок у загальну інфляцію в 2023 році, і це продовжилося цього року, незважаючи на повідомлення про те, що кількість нових договорів оренди зростала набагато повільніше, а в деяких випадках навіть зменшилася.

«Потрібен деякий час, щоб це проникло в CPI», — сказала Єллен у середу в інтерв’ю Fox Business. «І тому я сподіваюся, що найбільший внесок в інфляцію буде рухатися вниз протягом цього року».

Урядові дані, оприлюднені у вівторок, показали, що ключовий показник інфляції перевищив очікування економістів другий місяць поспіль у лютому. Хоча ціни на багато товарів продовжували знижуватися, стрибок цін на бензин допоміг збільшити загальний індекс споживчих цін на 3,2% вище, ніж рік тому. Основний показник, який виключає їжу та енергоносії та розглядається як кращий орієнтир для основних цінових тенденцій, зріс на 3,8%.

Нагадаємо, згідно з даними Організації Об’єднаних Націй, вимірювання того, наскільки добре та скільки живуть люди, є новим доказом зростаючого розколу між багатими та бідними країнами, який попереджає, що зростання глобальної нерівності може спровокувати поляризацію.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...