Останні новини:

Інвестори продають гігантів штучного інтелекту заради менш важливих проєктів, – Bloomberg

Поділитися:

Ознаки того, що інвестори охолонули через швидкий прогрес лідерів у сфері штучного інтелекту. Натомість така ситуація привернула увагу до деяких менш очевидних бенефіціарів технологічного буму.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий

Семикратне зростання акцій Nvidia Corp. з моменту запуску ChatGPT наприкінці 2022 року допомогло підняти мегакапіталізаційне ралі по всьому світу. Але занепокоєння щодо стійкості цих досягнень, а також геополітична напруженість і зміни в глобальній монетарній політиці зараз спонукають до розширення ринку в пошуках нових рушійних сил.

Інвестори продають гігантів штучного інтелекту, щоб придбати менші акції та захисні механізми, які відстали. Ця ротація збігається з розширенням теми штучного інтелекту на сфери за межі чіпів і програмного забезпечення, включаючи величезну кількість енергії та землі, які потребує технологія, а також те, які галузі можуть врешті-решт отримати вигоду від її впровадження.

«З точки зору спекуляцій, ми спостерігаємо певну появу торгівлі, пов’язаної зі штучним інтелектом, поза технологіями та комунікаціями», — хоча ці дві групи все ще домінують, — сказала на нещодавньому вебінарі Джина Мартін Адамс, головний стратег з інвестицій Bloomberg Intelligence. Підприємства комунального господарства помітили «підйом оптимізму у другому кварталі, пов’язаний з ідеєю, що штучний інтелект зажадає більше інвестицій, а також призведе до більшого зростання».

Нагадаємо, китайські виробники електромобілів розширюють свою діяльність у Європі, щоб притупити вплив мит, покликаних послабити їхню цінову перевагу над хворими виробниками успадкованого регіону.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...
28 Серпня 2024 року - 12:35
У сучасному світі технології стрімко змінюють різні сфери нашого життя,...