Інвестиції Chevron знизили січневу інфляцію у Венесуелі до мінімуму за десятиліття – Bloomberg

Поділитися:

Після тривалої гіперінфляції, яка наблизилася до приблизно 2 мільйонів відсотків на рік, Венесуела зафіксувала найменше зростання споживчих цін у січні за понад десять років.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Місячний показник інфляції склав 1,7%, що є найнижчим зростанням, зафіксованим на початку року з 2012 року, стриманим різким скороченням державних витрат і додатковою пропозицією долара Chevron Corp. Це досягнення знаменує собою одинадцятий місяць поспіль однозначну інфляцію та найменший стрибок цін з березня 2022 року.

Президент Ніколас Мадуро намагався стримувати ціни з моменту подолання гіперінфляції у 2022 році, дотримуючись стратегії, яка поєднує жорсткі монетарні та фіскальні обмеження, а також дозволяє вільний потік долара США, заохочуючи пропозицію іноземної валюти. Стратегія ознаменувала різкий поворот невдалої економічної політики, яка привела країну до семирічного економічного спаду та одного з найтриваліших періодів гіперінфляції в історії.

«У 2024 році у Венесуелі буде щорічна інфляція двозначною цифрою», — пообіцяв Мадуро під час своєї промови.

Нагадаємо, біткойн коливався в районі 52 000 доларів після широкого криптовалютного ралі, під час якого Ефір, другий за величиною токен, повернувся до того рівня, на якому він був до падіння стейблкоіна TerraUSD майже два роки тому.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...