Останні новини:

Греція, Іспанія та Португалія разом із іншими «слабкими економіками» ЄС перевершують показники, – Bloomberg

Поділитися:

Колись Греція була в аутсайдерах та займала дуже слабку позицію в рейтингах економік країн Євросоюзу. Натомість пройшли роки – і тепер ця країна демонструє неабиякі успіхи. Разом з нею і інші – наприклад, Португалія та Іспанія.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Кризові економіки Європи – саме так називали низку економік країн Південної Європи не так давно. Зокрема, у 2012 році Греція була дуже проблемної з цієї точки зору – економіка країни була зруйнована, також не показували нічого дієвого й ділові відносини. Натомість люди у цих країнах наполегливо працювали, створювали свої бізнеси і зараз хочуть бути рівними серед рівних.
Країни, економіки яких ще 10 років тому не могли виділитися нічим, крім боргів, зараз стрімко рвуться вперед. Цього року зростання в Іспанії та Греції досягне 2% у порівнянні з лише 0,8% у Єврозоні загалом. Також варто зазначити, що економіка Німеччини, яку називають найбільшою економікою регіону, ледве зростатиме.

Але у всій цій історії є одне «але»: так звані шрами економічного спаду залишились та заважають, бо через них постраждала репутація країн. Зокрема, той довгий кризовий період утвердив думку про те, що Південна Європа безвідповідальна, лінива, непродуктивна, тримається євровалюти лише завдяки подачкам від багатших країн Північної Європи. І зараз триває важка робота багатох представників бізнесу та чиновників, аби змінити цю думку та знищити існуючий розкол, який виник на основі підоз та сумнівів.

Нагадаємо, невпинне зростання впродовж останніх місяців сфери Big Tech було предметом віри для інвесторів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...
28 Серпня 2024 року - 12:35
У сучасному світі технології стрімко змінюють різні сфери нашого життя,...