Falcon Heavy від SpaceX виведе на орбіту новий супутник, – Bloomberg

Поділитися:

Одна з найпотужніших ракет у світі – Falcon Heavy від SpaceX – вже цього тижня тижня має вивести на орбіту американський супутник. Його завдання полягатиме в тому, щоб відстежувати сонячні шторми.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Супутник було розроблено на допомогу синоптикам, які постійно стежать за потужними сонячними бурями. Falcon Heavy стартував з Космічного центру Кеннеді у Флориді, також у компанії наголосили, що за необхідності буде доступна можливість резервного запуску.

Нагадаємо, що GOES-U є четвертим і останнім супутником у серії від NOAA, Національного управління океанічних і атмосферних досліджень і NASA. Коли GOES-U досягне геостаціонарної орбіти, його буде перейменовано в GOES-19. GOES-16, перший у серії, був виведений на орбіту ще у 2016 році. Коли супутник GOES-U займе заплановану фіксовану позицію високо над Землею, то для вимірів та спостережень використовуватиме компактний коронограф. Завдяки обладнанн синоптики зможуть у режимі реального часу стежити за сонячними бурями, відстежувати урагани та блискавки, проводити атмосферні вимірювання та знімати зображення Землі.

Довідка:

Коронограф – це різновид телескопа, що призначений для блокування сонячного світла. Тим самим створюється можливість бачити корону або зовнішній шар Сонця. Коронаграфи, зокрема, дають можливість передбачити вплив сонячних спалахів і так званих корональних викидів маси (а за змістом – масивних викидів плазми та ліній магнітного поля) шляхом вимірювання їх розміру, швидкості та щільності.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...