Останні новини:

Економіка США демонструє сповільнення, – Bloomberg

Поділитися:

Пройшовши бурхливий шлях до 2023 року, економіка США повертається на землю – сповільнюється, що добре для ФРС. Компанії наймають менше працівників. Споживачі витрачають менше. Ринок житла практично паралізований найвищими процентними ставками за десятиліття.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Натомість виробництво у США відчуває труднощі, за винятком секторів, які користуються державними стимулами. Це насамперед ті, що виготовляють напівпровідники та електромобілі. І навіть коли інфляція сповільнюється, бізнес і домогосподарства продовжують скаржитися на високі ціни.

Проте, на відміну від більшості уповільнень, це виглядає як хрестоматійна м’яка посадка — рідкісний і важкий вчинок уповільнення економіки, який не викликає рецесії. Інфляція зменшилася без значного зростання безробіття, роздрібні витрати теж зменшилися, але не впали, а економіка продовжує зростати. В останньому опитуванні Bloomberg економісти бачать 30% ймовірність спаду в наступні 12 місяців у порівнянні з 60% в опитуванні рік тому.

Очікується, що цифри, які будуть опубліковані в четвер, покажуть, що економіка зросла на 2% у другому кварталі. Після зростання на 1,4% у попередньому кварталі це буде найповільнішим кварталом зростання з 2022 року.

Нагадаємо, Москва пропонує росіянам рекордні 22 тисячі доларів за війну в Україні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...
28 Серпня 2024 року - 12:35
У сучасному світі технології стрімко змінюють різні сфери нашого життя,...