Останні новини:

Дефіцит торговельного балансу США зменшився до 73,1 мільярда доларів через зростання експорту, – Bloomberg

Поділитися:

Торговельний дефіцит США скоротився в червні вперше за три місяці, оскільки вартість експорту товарів і послуг зросла найбільше з початку цього року.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Розрив у торгівлі товарами та послугами скоротився на 2,5% порівняно з попереднім місяцем до 73,1 мільярда доларів США, показали дані Міністерства торгівлі у вівторок. Середня оцінка в опитуванні Bloomberg серед економістів передбачала дефіцит у 72,5 мільярда доларів.

Вартість експорту зросла на 1,5%, а імпорту – на 0,6%. Цифри не скориговані на інфляцію. Згідно з першою оцінкою уряду, червневі цифри охоплюють квартал, у якому торгівля товарами та послугами відняла найбільше від валового внутрішнього продукту з початку 2022 року. Торговий дефіцит США збільшувався протягом усіх місяців, крім двох, починаючи з серпня минулого року.

Результати опитування Інституту управління поставками малюють неоднозначну картину липневої торгівлі. Індекс експорту виробників групи скоротився другий місяць, тоді як бізнес постачальників послуг за кордоном помітно зріс.

З поправкою на інфляцію дефіцит торгівлі товарами скоротився до 91,4 мільярда доларів у червні, що є найменшим показником за три місяці.

Збільшення експорту товарів було значним і включало збільшення вихідних поставок комерційних літаків, природного газу та інших нафтопродуктів, а також автомобілів. Імпорт стимулювався зростанням фармацевтичних препаратів і капітальних товарів.

Нагадаємо, трейдери, які в липні робили, як здавалося, довгострокові ставки на величезне зниження процентної ставки Федеральної резервної системи, тепер готові отримати величезні прибутки після того, як ринки похитнулися.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...