Дефіцит федерального бюджету США досяг позначки у 1,27 трильйона доларів, – Bloomberg

Поділитися:

Відсоткові виплати за непогашеним боргом США продовжували спричиняти дефіцит федерального бюджету, який досяг 1,27 трильйона доларів за фінансовий рік до червня.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Згідно з даними, оприлюдненими в четвер Міністерством фінансів США, дефіцит у червні становив 66 мільярдів доларів, і це попри рекордні надходження за місяць у 466 мільярдів доларів. З поправкою на календарні відмінності дефіцит за місяць був на 5 мільярдів доларів меншим, ніж у червні 2023 року. Дефіцит з початку року також трохи менше, ніж за той самий період минулого року.

Відсотки за державним боргом у червні досягли $140 млрд і склали $868 млрд за перші дев’ять місяців поточного фінансового року, що на 33% вище, ніж за аналогічний період минулого року.

Агресивна кампанія Федерального резерву щодо підвищення процентних ставок спрямована на придушення високої інфляції. Саме вона, на думку експертів, зробила борг дорожчим. Середньозважена процентна ставка за загальним ринковим державним боргом США наприкінці червня становила 3,3% — це найдорожчий показник з 2008 року та приблизно на 60 базисних пунктів вище, ніж роком раніше.

Податкові надходження залишаються значними порівняно з минулим роком як на місячній основі, так і з початку року. Але офіційні особи Міністерства фінансів заявили, що більшу частину прибутку в порівнянні з минулим роком можна пояснити перенесенням термінів сплати податків з 2023 фінансового року на цей рік у штатах, які постраждали від стихійних лих. Постраждалі райони включали більшу частину Каліфорнії.

Нагадаємо, Туреччина має намір розірвати угоду з США на продаж літаків F-16 на 23 мільярди доларів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
2 Серпня 2024 року - 22:28
31 липня мільйони книголюбів з усього світу відзначають...
31 Липня 2024 року - 0:48
Депутати Верховної Ради (ВР) можуть не підтримати урядову пропозицію щодо підвищення податків...
30 Липня 2024 року - 22:54
Університет у Британії ніколи не банкрутував, що є справжнім рекордом...
30 Липня 2024 року - 12:33
Напевно, багато хто погодиться з тим, що в Україні крадуть...