Дефіцит бюджету США “тріщить по швам” – Bloomberg

Поділитися:

Американські політики більше, ніж будь-коли, прагнуть підживити економіку державними коштами, що вже сприяє збільшенню витрат на запозичення та, ймовірно, утримуватиме їх високими ще довго після завершення надзвичайної ситуації з інфляцією.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Прогноз щодо федерального бюджету наразі безпрецедентний — дефіцит у розмірі кризи, навіть незважаючи на те, що економіка виглядає добре. Ця перспектива викликає занепокоєння у інвесторів, про що свідчить прибутковість базових 10-річних казначейських облігацій, яка цього тижня піднялася вище 4,3%, що є найвищим рівнем з 2007 року. Інші витрати на запозичення зростають одночасно: середня ставка за 30-річною фіксованою іпотекою зросла. вище 7% вперше за понад два десятиліття.

Інвестори стурбовані тим, що тривалі бюджетні дефіцити в масштабах, прогнозованих Бюджетним управлінням Конгресу, можуть підштовхнути ставки ще вище, що лише посилить тиск на державні фінанси, додавши до зростання процентних рахунків уряду. Занепокоєння посилилося цього місяця після одного-двох ударів: Міністерство фінансів США збільшило випуск боргових зобов’язань, який, ймовірно, триватиме кілька кварталів, а рейтингове агентство Fitch Ratings несподівано знизило суверенний кредитний рейтинг Америки.

Нагадаємо, США встановили попередні мита понад 100% на сталеву продукцію з Китаю, а також менші мита на імпорт із Канади та Німеччини, що, ймовірно, викликало підтримку американських виробників сталі на тлі занепокоєння щодо інфляції товарів повсякденного попиту.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи