Бразильська нафтова компанія Petrobras підвищує внутрішні ціни на паливо, – Bloomberg

Поділитися:

Вперше за 11 місяців контрольована державою нафтова компанія Бразилії Petrobras підвищує ціни на бензин. Причина для цього є: ціни на нафту зросли, а вартість національної валюти падає.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Згідно з заявою, зробленою в понеділок, Petroleo Brasileiro SA підвищить ціни на бензин для дистриб’юторів на 7,1% до 3,01 реала ($0,55) за літр. Також компанія підняла ціни на скраплений газ, який використовується для приготування їжі та опалення. Натомість ціни на дизельне паливо залишаються станом на зараз без змін.

Важливо, що на загал Petrobras не назвала причину підвищення цін. Але експерти кажуть про те, що новий головний виконавчий директор компанії, Магда Шамбріар, готується протистояти політичному тиску, з яким стикалися її попередники. Все це потрібно для того, щоб зберегти витрати на паливо на низькому рівні за рахунок компанії.

Зараз ситуація покращилася, а акції Petrobras зросли на 2,6% у Сан-Паулу після оголошення про підвищення вартості кількох видів палива. За словами консультанта StoneX Тіаго Веттера, підвищення цін, оголошене в понеділок, залишить бразильські ціни на 11,5% нижчими за міжнародні.

Нагадаємо, виробництво в Німеччині, еконмоіка якої вважвється одною з перших у ЄС, впало на 2,5% порівняно з попереднім місяцем.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...