Американці середнього класу скаржаться на фінансові проблеми, – Bloomberg

Поділитися:

Більше половини американців, які вважаються у країні середнім класом, скаржаться на великі фінансові труднощі. На додаток, ка показують результати опитування, майже дві третини не очікують на покращення найближчим часом.

Про це пише видання “Перший Бізнесовий“.

Опитування, що було проведене на замовлення Національної коаліції справжньої вартості життя, показало невтішні результати. Зокрема, майже дві третини респондентів – американці середнього класу – кажуть про те, що мають вже стабільні фінансові та економічні проблеми. Покращення або якихось позитивних змін більшість з них не очікує не те що найближчим часом, а навіть до кінця свого життя.

Натомість за традиційними показниками економіка США не виглядає слабкою чи вразливою, радше навпаки. Ринок праці – надійний, зростання валового внутрішнього продукту – стабільне, як і ринок житла, фондовий ринок. Але ці дані не враховують намагань звичайних американців потурбуватися про своє майбутнє, захистити домогосподарства від криз.

Під час великого опитування 2500 дорослих 65% людей, які заробляють понад 200% федерального рівня бідності, а це принаймні 60 000 доларів на сім’ю з чотирьох осіб, яку часто вважають середнім класом, — сказали, що відчувають фінансові труднощі. Цікаво, що і американці із вищим доходом теж відчувають нестабільність свого положення. Наприклад, чверть людей, доходи яких в п’ять разів перевищують федеральний рівень бідності (річний дохід понад 150 000 доларів на сім’ю з чотирьох осіб) турбуються про оплату рахунків.

Нагадаємо, США та їхні партнери об’єдналися в боротьбі з експортними проблемами Китаю.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...