Американська економіка готується до падіння, – Bloomberg

Поділитися:

Так звані подушки економії, які американці підготували у період пандемії та які допомогли їм витримати постійне підвищення цін, закінчуються. На додаток зростає кількість правопорушень, зокрема, у фінансовому секторі.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Економічні експерти зазначають, що покупці стають все більше помірковані у своїх витратах, зменшують бюджет на звичні товари щомісяця. Стійкість американських споживачів, а також і їхня готовність витрачати кошти, незважаючи на зростання цін і високу вартість запозичень — все це було основою непохитної сили економіки США в останні роки. Здоровий ринок праці зіграв ключову роль, але так само на економіку вплинули і приблизно 2 трильйони доларів надлишкових заощаджень, накопичених американцями під час пандемії Covid-19.

За даними Федерального резервного банку Сан-Франциско, ці надлишкові заощадження були повністю вичерпані ще станом на березень, що посилює занепокоєння щодо довговічності споживчих витрат. «Та надлишкова подушка, на яку домогосподарства змогли повернутися одразу після пандемії, здебільшого більше не доступна. Саме тому їхні статки в основному пов’язані з їхнім поточним доходом, який неминуче залежить від ринку праці», — прокоментував ситуацію, що склалася, Стівен Стенлі, головний економіст США Santander US Capital Markets LLC.

Згідно зі статистикою, впродовж травня поточного року американські роботодавці створили 272 000 робочих місць, перевершивши всі прогнози економістів. На додаток ще й кількість звільнень низька. Але темпи найму знизилися, а рівень безробіття почав зростати.

Нагадаємо, після початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну багато країн наклали на агресора обмеження, санкції.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
29 Червня 2024 року - 23:06
В Україні з 1 липня розпочинається реєстрація електронних кабінетів вступників...
26 Червня 2024 року - 20:01
Це будуть стрілецькі підрозділи загальною кількістю 8 тисяч поліціянтів
26 Червня 2024 року - 19:52
26 червня Рада Євросоюзу продовжила тимчасовий захист для українців, що перебувають...
26 Червня 2024 року - 15:23
Бренд Schweppes з'явився в 1783 завдяки завзятості одного винахідника, який...