Акції зростають, оскільки ІСЦ «перевіряє коробку» для скорочень ФРС, – Bloomberg

Поділитися:

Акції зросли після того, як поточний звіт про інфляцію в США не вплинув на рішення по зниженню ставок. Станом на зараз Федеральна резервна система почне знижувати ставки у вересні.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

S&P 500 продовжив свій підйом п’ятий день поспіль, що стало найдовшою виграшною серією за більш ніж місяць. Більшість його основних груп виграли, а лідирують фінансові, енергетичні та технологічні акції.

Наприкінці торгів Cisco Systems Inc. підвищилася завдяки надійному прогнозу прибутку. Казначейські зобов’язання зафіксували невеликі зміни. Долар залишився на чотиримісячному мінімумі.

Індекс споживчих цін посилив тенденцію до зниження інфляції та приніс певне полегшення ринкам, які все ще невдоволені після обвалу минулого тижня. У поєднанні з пом’якшенням ринку праці, Федеральна резервна система, як очікується, почне знижувати ставки наступного місяця, тоді як розмір скорочення, ймовірно, визначатиметься вхідними даними.

«Можливо, це було не так круто, як вчорашній ІЦП, але сьогоднішній, як очікується, ІСЦ, ймовірно, не похитне човен. Тепер головне питання полягає в тому, чи знизить ФРС наступного місяця ставки на 25 або 50 базисних пунктів. Якщо більшість даних протягом наступних п’яти тижнів вкажуть на уповільнення економіки, ФРС може зробити більш агресивні скорочення», — сказав Кріс Ларкін з E*Trade з Morgan Stanley.

У Evercore Крішна Ґуха сказав, що ІСЦ не ідеальний, але він достатньо хороший, оскільки він узгоджується зі стриманим прочитанням щодо бажаного ФРС показника інфляції. Крім того, центральний банк відмовився від залежності від даних і розглядає ширшу перспективу та баланс ризиків.

Нагадаємо, високопоставлені економічні чиновники США та Китаю зустрінуться для обговорень у Шанхаї цього тижня.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...