Активи Money-Fund вперше вподовж трьох тижнів зросли до 6 трлн – Bloomberg

Поділитися:

Після заяви Федеральної резервної системи щодо того, якою буде монетарна політика у найближчому майбутньому, активи фондів грошового ринку зросли. Це сталося вперше за минулі три тижні, доки були певні очікування на послабшання. Зараз загальні активи сягають 6 трільйонів доларів, а лише тиждень тому їх було 5,98 трильйонів.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

У Інституті інвестиційних компаній підрахували, що протягом тижня (до 1 травня) у фонди грошового ринку США надійшло близько 23,6 мільярдів доларів. Аналітики вважають, що головні причини надходження фінансів – це закінчення податкового сезону, а також заява голови ФРС Джерома Пауелла. Зокрема, у ній йшлося про те, що центральний банк готовий та буде і надалі утримувати свою цільову облікову ставку на високому рівні, якщо подивитися на показники за два десятиліття, до того ж робитиме це стільки, скільки потрібно. Головна мета – впевненість у тому, що інфляція під контролем.

Цього тижня політики у США одноголосно вирішили залишити еталонну ставку федеральних фондів у діапазоні від 5,25% до 5,5%, найвищому з 2001 року.

Нагадаємо, Сполучені Штати та їх союзники оголосили про запровадження санкцій проти 300 суб’єктів, які допомагали РФ купувати необхідні технології та обладнання з-за кордону.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності