Агропродукція України на $1,98 млрд: рекордний експорт до Туреччини

Поділитися:

За дев’ять місяців Україна експортувала агропродукції до Туреччини на суму $1,98 млрд. Це свідчить про важливість українського сільськогосподарського сектору та його потенціал для міжнародної торгівлі.

Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Віталій Коваль на зустрічі з послом Туреччини в Україні Мустафою Левентом Більгеном, передає пресслужба Мінагро.

“Україна і Туреччина доповнюють одна одну в аграрній сфері. Треба поглиблювати співпрацю між країнами, зокрема, у сфері агропереробної галузі та разом рухатися до нових ринків”, – сказав Коваль.

За його словами, турецькі агропереробні компанії можуть знайти в Україні нові якісні ринки для свого бізнесу. І це буде вигідно обом країнам. Також Україна і Туреччина можуть співпрацювати у сфері експорту м’яса великої та малої рогатої худоби. Для України важливий досвід Туреччини в галузі зрошення. Особливо після підриву Каховської дамби.

Нагадаємо, майже три роки після вторгнення Володимира Путіна в Україну, Європа все ще купує російський природний газ на мільярди євро.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
23 Жовтня 2024 року - 14:11
Нові соціальні аналізи виявили яскраві тренди в українській...
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...