Як вбудувати фітнес у своє життя в 2024 році

Поділитися:

Багато людей будують плани на рік та включають у них тренування. Шанси досягти цілей підвищуються, якщо планувати не тренування, а спосіб життя. Якщо на новорічному азарті перевантажити себе в залі, то ймовірно, весь запал закінчиться на одному тренуванні. Якщо ж зробити фітнес звичкою, яка гармонійно впишеться у графік, це стане початком довгої та щасливої історії з тренуваннями.

Визначити своє навіщо

Перший крок робити завжди складно, тому важливо визначити, навіщо він потрібен саме вам. У фітнес часто йдуть за гарною зовнішністю, але він дає набагато більше ніж підтягнуте тіло. Харчування, сон і тренування — це опори, на яких тримаються здоров’я та продуктивність. Якщо нехтувати ними, то ми позбавляємо себе енергії, сили та витривалості перед труднощами.

Природно ми здорові та життєрадісні, проте сидячий спосіб життя, хронічний стрес та переїдання руйнують наші базові налаштування. Завдяки тренуванням можна повернути собі здорове та підтягнуте тіло.

Зрозуміти свій стан

Складно вбудувати фітнес у своє життя без розуміння, з чого зараз це життя складається. Спершу необхідно розібратися, в якій ви формі, на що здатне ваше тіло та який його склад. Тобто, скільки м’язів, кісткової та жирової тканини. Для цього у hiitworks ми проводимо фітнес-тестування.

Під час тестування тренер вимірює склад тіла та показники мобільності, сили, витривалості й гнучкості. Крім того, дізнається про ваш спосіб життя і харчування.

Таким чином, з’явиться розуміння, чи є якісь обмеження в рухах, які навантаження будуть найбільш ефективними саме для вас і як адаптувати програму занять під ваш графік.

Вибирати короткі регулярні тренування

Помилково вважати, що для занять фітнесом потрібні героїчні зусилля. Напружені навантаження, що тривають довше години, лише виснажують організм. Експерименти з разовими тренуваннями без сталого плану створюють додатковий стрес і втому без результату. Достатньо займатися 45 хвилин, але регулярно — 3-5 разів на тиждень.

Саме у проміжках між регулярними заняттями організм відновлюється та адаптується до навантажень. Під час відновлення запускається магія бажаних змін: зміцнюються м’язи та спалюється зайве, ми стаємо сильнішими та витривалішими.

Заручитися підтримкою

Розпочинати зміни на самоті складно. А зміни, пов’язані з фізичною активністю, ще й небезпечно — через неправильну техніку вправ можна травмуватися. Краще робити перші кроки з підтримкою тренера, якому ви довіряєте. Саме тренер допоможе визначити мету, проконтролює техніку кожної вправи та допоможе обійти «гострі кути», що виникають на початку занять.

Це не означає, що потрібно йти лише на персональні тренування. Наприклад, у hiitworks заняття проходять у малих групах, тому тренер може приділити увагу кожному. А ще на таких групових тренуваннях є особлива атмосфера у колі заряджених однодумців, що додає мотивації.

Знайти час для себе

Тренування не вдасться вбудувати в графік окремо від змін у способі життя. Фізична активність має стати органічною частиною ваших планів на тиждень, місяць, рік. Раджу у кожному дні виділити час на себе. Перегляньте свій графік і подумайте, скільки часу ви готові надати собі. Поміркуйте, чим заповнити цей час. Наприклад, медитацією, масажем, прогулянкою та тренуванням.

Знаходьте те, що приносить вам задоволення та спостерігайте за своїм станом. Заняття мають наповнювати енергією й надавати сил упоратися з робочими та побутовими справами. Якщо ваш внутрішній стан змінюється на краще, то це вірний показник, що ви досягнете результатів у цьому році. Головне — діяти регулярно, поступово та не зупинятися.

Наші сторінки у соціальних мережах:
https://www.instagram.com/hiitworks.ua/
https://www.facebook.com/hiitworks.ua

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...