путін все ще сподівається на перемогу – аналітики ISW розкрили задум кремля

Поділитися:

москва вчергове намагається використати бажання Західних країн якнайшвидше покласти край війні росії проти України. Зокрема, на думку аналітиків, плани рф передбачають створення певної динаміки, в якій західні чиновники відчуватимуть себе зобов’язаними піти на превентивні поступки, щоб змусити росію сісти за стіл переговорів.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни.

Як зазначають військові аналітики, путін у телефонній розмові з канцлером Німеччини Олафом Шольцем заявив, що дипломатичному вирішенню конфлікту заважає західна військова допомога Україні, яка створює ситуацію, в якій український уряд категорично відкидає переговори з москвою. У відповідь німецький канцлер заявив, що будь-яке дипломатичне вирішення конфлікту повинно супроводжуватися повним виведенням російських військ з території України.

Напередодні розмови путіна з Шольцем президент США Джо Байден висловився про свою готовність «поговорити з російським диктатором, якщо той шукатиме спосіб припинити війну».

У москві у висловлюванні Байдена побачили вимогу виведення російських військ з України як передумову для переговорів. Речник кремля дмитро пєсков заявив, що така вимога є неприйнятною, а тому «спеціальна військова операція» продовжуватиметься. До того ж, як заявив пєсков, небажання Штатів визнати незаконну анексію українських територій росією «значно ускладнює пошук точки дотику в можливих переговорах».

На переконання аналітиків ISW, риторика путіна вказує на те, що він не зацікавлений у серйозних переговорах з Україною та зберігає максималістські цілі щодо війни.

«Цілком імовірно, що путін, лавров і пєсков зробили ці заяви щодо переговорів, щоб створити у західних офіційних осіб враження, що росію потрібно залучити до переговорів. кремль, ймовірно, має намір створити динаміку, за якої західні офіційні особи пропонуватимуть росії превентивні поступки в надії переконати росію розпочати переговори, не вимагаючи значних попередніх поступок росії у відповідь. Заяви путіна, лаврова та пєскова підкреслюють, якими можуть бути деякі з цих бажаних превентивних поступок: зменшення фінансової та військової допомоги Заходу Україні, визнання незаконної анексії росією української території, і обмеження військових дій НАТО та Заходу в Європі», – зазначили аналітики.

На їхню думку, росія виграє від тимчасової угоди з Україною та західними країнами, яка створить паузу у військових діях, що, своєю чергою, дозволить росії зміцнити свої збройні сили для майбутніх військових операцій у досягненні максималістських цілей в Україні.

«Кремль продовжує висувати вимоги, які рівнозначні повній капітуляції Заходу, що свідчить про те, що Путін продовжує зосереджуватися на досягненні військової перемоги», – переконані в ISW.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи