Останні новини:

Зростання та масштабування попри усе: компанія Meest China відзначає своє 10-річчя

Поділитися:

Ювілей, здавалось би, незначний в масштабах світових компаній, але для бізнесу з України можливість  у попередні 10 років не лише вижити, а й зрости – це вже значне досягнення. Кризи, пандемія, повномасштабне вторгнення, відключення світла – це лише кілька факторів-перешкод, усіх не перелічити. В Meest China поділились досвідом та найзначнішими досягненнями за цей період.

Поштово-логістична компанія Meest China з’явилась у міжнародній групі компаній Meest влітку 2014 року. Перша модель бізнесу була побудована за принципом інтернет-магазину, де компанія викупляла для українців товари в Китаї і доставляла в Україну, коли накопичувалась певна кількість замовлень. Досягненням першого року в компанії вважають заснування підрозділу в Китаї з нуля, налагодження регулярних відвантажень та перебудова моделі бізнесу з акцентом на доставку, створення особистого кабінету та сайту компанії, а також налагодження трекінгу, що на той момент було новинкою для карго-компаній.

В подальшому компанія стрімко набирала темп зростання. За усі ці роки було відкрито п’ять представництв – в Україні, Китаї, Узбекистані, Польщі та Німеччині, побудовано склад в Гуанчжоу площею 5 000 кв.м. Наразі компанія доставляє вантажі з Китаю до близько 30 країн світу, з Кореї та Японії – до України, а також надає послуги фрахту для доставки по всьому світу (майже по всьому, окрім декількох країн, які не вартують навіть згадування).

Лише за останні пів року компанія налагодила доставку з нових напрямів – вже згаданих Південної Кореї та Японії, а також відкрила нові напрямки доставки з Китаю – в ПАР, Нігерію, Казахстан та Німеччину. І вже є плани на нові країни, послуги та напрямки.

Команда Meest China постійно зростає. Наразі в структурі компанії працює понад 300 співробітників у різних куточках світу. Тому одним з головних викликів для компанії як роботодавця є побудова середовища, де враховані культурні відмінності між командами та налагоджені комунікації між командами з різних країн. В компанії намагаються, аби кожен член команди, незалежно від того, в якому куточку планети та часовому поясі знаходився, відчував свою причетність, залученість та постійний контакт з колегами. Так, лише за минулий рік було проведено понад 500 зустрічей між різними підрозділами компанії в контексті кроскультурних комунікацій.

Значну увагу компанія приділяє благодійності. Так, з перших днів повномасштабного вторгнення Meest China активно допомагає військовим, за що в 2023 році отримала подяку від головного управління розвідки МО України за систематичну допомогу та активну громадянську позицію у боротьбі за незалежність України. Свій перший прибуток за березень 2022 року Meest China повністю перерахувала на потреби військових. Допомагають й надалі – технікою, автівками, дронами та всім необхідним. Надходять запити і від клієнтів, які пішли захищати країну, поставивши бізнес на паузу. В липні ще чотири автівки від імені компанії поїхали на схід до захисників та захисниць.

В той же час вже четвертий рік поспіль компанія надає щомісячну допомогу БФ «Даруємо радість», який підтримує багатодітні родини та дітей у важких життєвих обставинах. Так, за минулий рік фонд допоміг майже 6 000 дітей та дорослих, які отримали продукти, засоби гігієни, товари для дітей та для облаштування місць проживання. Також було проведено 600+ навчальних заходів для них.

Надалі ще багато викликів та досягнень, але зупинятись компанія точно не планує. Адже значна частина клієнтів – це українські бізнеси, робота яких залежить від регулярних поставок та вчасних відвантажень. А від розвитку економіки країни, як і від військових, наразі залежить майбутнє українців.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...