Український військовий після тортур та полону знайшов справу, яка повернула його до життя

Поділитися:

25-річний мешканець Маріуполя Микола Бурлака, ще до початку повномасштабного вторгнення встиг пройти строкову службу у лавах ЗСУ, у звичайному житті був слюсарем-ремонтником на «Азовсталі». В той час, коли окупанти нищили його рідне місто, він залишався в Маріуполі та допомагав. На жаль, в один із днів, він потрапив під обстріл. Під час спроби виїхати до лікарні потрапив у полон до чеченців, на додаток мав важкі поранення кінцівок та голови. У полоні на хлопця чекали страшні тортури та важкі випробування. Так, чотири дні, він просидів у підвалі, після чого у нього розвинулася гангрена. Потім, вже в м. Донецьк, хлопцю ампутували частину лівої руки. Його переводили з однієї в’язниці до іншої – все це тягнулося довгих чотири місяці. На щастя Микола Бурлака потрапив в обмінний список та повернувся в Україну. Важкі думки, життя не вдома, відсутність руки – все це було тягарем, що не давало жити. Натомість одного дня Микола побачив можливість все виправити. Хлопець почав створювати різні вироби з дерева. У нього добре виходило і він вирішив вести прямі трансляції та приймати замовлення від різних людей.

Одного дня Євгеній побачивши стрім Миколи в соціальній мережі вирішив йому допомогти. Він зібрав команду друзів і вони разом почали роботу.

 

  • Євгеній Болибік став ініціатором проєкту, координуючи зусилля всієї команди.
  • Дмитро Панкєєв взяв на себе важливу роль з пошуку ЗМІ та забезпечення інформаційної підтримки, щоб про історію Миколи дізналися якомога більше людей.
  • Андрій Гуркін, веброзробник, створив та оптимізував сайт.
  • Олександр Замлєлов розробив дизайн та логотип для сайту Миколи.

Результатом їхньої спільної праці став вебсайт (https://burlaka.com.ua/), де Микола може не лише демонструвати та продавати свої готові вироби, але й приймати індивідуальні замовлення. Це відкрило для нього нові можливості, дозволяючи ділитися своїм талантом з усім світом.

Історія Миколи Бурлаки – це не просто розповідь про подолання труднощів. Це свідчення незламності людського духу, здатності знаходити світло навіть у найтемніші часи. Його шлях від полоненого до різьбяра надихає та нагадує нам про силу мистецтва у зціленні душевних ран.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
3 Липня 2024 року - 21:03
Уряд дозволив міжвідомчій робочій групі, що займається мобілізацією військовозобов’язаних держслужбовців...
2 Липня 2024 року - 11:26
25-річний мешканець Маріуполя Микола Бурлака, що до початку повномасштабного вторгнення...
29 Червня 2024 року - 23:06
В Україні з 1 липня розпочинається реєстрація електронних кабінетів вступників...
26 Червня 2024 року - 20:01
Це будуть стрілецькі підрозділи загальною кількістю 8 тисяч поліціянтів