Цьогоріч Скандинавія побила туристичні рекорди через спеку на європейських курортах, – Bloomberg

Поділитися:

Цьогоріч Скандинавія побила туристичні рекорди через спеку на європейських курортах. Через погодні умови все більше американських туристів обирають прохолодний клімат Скандинавіїї. Зокрема, ці країни виграють у традиційно популярних серед американців Греції та Італії, Іспанії та Франції.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

«Ми хотіли поїхати кудись із прохолоднішим і помірнішим кліматом. Поїхати до Італії, Греції чи Хорватії було б дуже, дуже жарко. А ми хотіли побачити щось інше. Ми насправді не досліджували цей регіон Європи раніше», — сказав випускник архітектури Університету Вірджинії Єгер Лаєвський.

Від лісових пожеж до надзвичайної спеки – такі наслідки глобального потепління, що створило нові загрози для найпопулярніших літніх напрямків Європи. Минулий травень ознаменувався 12-м місяцем поспіль рекордних температур на планеті, а вже цього року Греція була змушена закрити свій знаменитий Акрополь у найспекотніші частини дня, щоб уберегти туристів від смертельної спеки.

Ця тенденція стала настільки популярною, що тепер для неї є назва — coolcationing. У США її активно пропагують журнали про стиль життя та маркетологи. Відпочивальники, які шукають перепочинку від нестерпної спеки, можуть підтримати індустрію подорожей і туризму Скандинавії, яка додала до регіональної економіки приблизно 124 мільярди доларів у 2023 році, що приблизно на 6% більше, ніж роком раніше.

Скандинавські компанії, які спілкувалися з Bloomberg — від туроператорів до сувенірних магазинів — прогнозують, що цей рік може бути успішним. Зокрема, кількість бронювань зросла на 27% порівняно з минулим літом — це слова Місті Беллес, прес-секретар Virtuoso, мережі, що об’єднує приблизно 20 000 консультантів з питань подорожей. За її словами, тільки в Швеції спостерігається зростання на 47%. Італія, навпаки, зросла лише на 3%. За даними пошукової системи подорожей KAYAK, пошук авіарейсів з аеропортів Великобританії до Копенгагена, Бергена, Норвегії та Стокгольма цього літа також суттєво зріс.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
5 Липня 2024 року - 17:07
Команда українського криптомедіа Incrypted організувала в Києві масштабну конференцію Incrypted...
4 Липня 2024 року - 21:48
У Міністерстві економіки України нагадали алгоритм бронювання від мобілізації для підприємства
4 Липня 2024 року - 18:17
Цьогоріч Скандинавія побила туристичні рекорди через спеку на європейських курортах
3 Липня 2024 року - 21:03
Уряд дозволив міжвідомчій робочій групі, що займається мобілізацією військовозобов’язаних держслужбовців...