Останні новини:

Аптека 9-1-1 запустила мобільний аптечний пункт на прифронтовій Херсонщині

Поділитися:

У Херсонській області запрацював перший у регіоні Мобільний аптечний пункт мережі Аптека 9-1-1. Це вже третій МАП компанії в Україні.

Аптека 9-1-1 перша в Україні доєдналася до цієї ініціативи і запустила такий важливий соціальний проєкт. Від початку 2024 року два мобільні пункти Аптеки 9-1-1 курсують віддаленими селищами та прифронтовими територіями Харківщини.

Проєкт мобільних аптечних пунктів Аптека 9-1-1 – це насамперед соціальна місія, спрямована на підтримку населення у складних умовах військового стану. Адже забезпечення доступу до ліків у віддалених та прифронтових районах – це критично важлива допомога. Цей проєкт є яскравим прикладом соціальної відповідальності бізнесу, де на перший план виходить підтримка українців у часи найбільшої потреби.

Що демонструє здатність українського бізнесу ефективно відповідати на виклики воєнного часу та забезпечувати критичні потреби населення у співпраці з державними органами.

Запуск мобільних аптечних пунктів став можливим саме завдяки Міністерству охорони здоров’я, Державній службі України з лікарських засобів та контролю за наркотиками та служб на територіях, а також військовим адміністраціям Харківської та Херсонської областей.

Відкриття МАП на Херсонщині відбулося 16 серпня 2014 року за участі першого заступника міністра охорони здоров’я Сергія Дуброва та заступника начальника Херсонської ОВА Ярослава Шанько. Новий мобільний пункт обслуговуватиме 52 населених пункти Бериславського району. Він забезпечуватиме мешканців населених пунктів, де немає стаціонарних аптек, товарами аптечного асортименту.

Маршрут аптеки пролягає через населені пункти Великоолександрівської, Високопільської, Кочубеївської, Борозенської, Калинівської, Милівської та Нововоронцовської громад Бериславського району Херсонської області.

Про прибуття мобільної Аптеки 9-1-1 жителі можуть дізнатися у свого сімейного лікаря або у представника місцевої влади. Маршрут складатимуть з урахуванням потреб громад, зокрема і у препаратах за програмою реімбурсації, та безпекової ситуації.
МАП – це спеціально обладнаний автомобіль, оснащений відповідно до Ліцензійних вимог, що дозволяє повноцінно функціонувати як пересувна мініаптека на колесах. Автівка обладнана термометром, гігрометром та холодильником та касовим апаратом, а також генератором і старлінком, що забезпечує безперебійний зв’язок та дозволяє видавати призначені лікарем препарати за електронним рецептом. В тому числі – за державною програмою “Доступні ліки”.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...