Apple отримала попередження ЄС щодо відкритості операційної системи iPhone, – Bloomberg

Поділитися:

Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої надійно захищені операційні системи iPhone і iPad для конкуруючих технологій, або врешті-решт ризикує отримати значні штрафи згідно з основними цифровими антимонопольними правилами.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Наглядові органи ЄС оголосили відповідно до Закону про блокування цифрових ринків, що Apple повинна виконати нові суворі закони щодо повної функціональності операційних систем з іншими технологіями. Брюссельський орган влади дав компанії шість місяців, щоб виконати вимоги, або вона зіткнеться з загрозою майбутніх санкцій.

Незважаючи на те, що ця заява є кроком до офіційного розслідування, ЄС прагне змусити Apple переробити свої послуги, щоб надати конкуруючим компаніям доступ до операційних систем iPhone та iPad.

«Сьогодні ми вперше використовуємо процедуру специфікації в рамках DMA, щоб скерувати Apple до ефективного дотримання своїх зобов’язань щодо сумісності, — сказала в заяві керівник ЄС з питань конкуренції Маргрете Вестагер. – Ефективна взаємодія, наприклад, зі смартфонами та їх операційними системами, відіграє важливу роль у цьому».

Компанія Apple із штату Каліфорнія, заявила, що створила способи для розробників запитувати додаткову взаємодію з операційними системами iPhone та iPad, захищаючи безпеку користувачів. Підрив захисту, вбудований у її системи, з часом поставив би під загрозу європейських споживачів, додала компанія.

Нагадаємо, з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну, словосполучення «соціально-відповідальний бізнес» набуло нового значення.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи