Зміцнення позицій Марін Ле Пен у Франції – подарунок Путіну, – Bloomberg

Поділитися:

Послаблення Еммануеля Макрона та підйом крайнього правого ворога Марін Ле Пен загрожує безладу в Європі. Також союзники мають певні побоювання стосовно втрати прокиївського, проєвропейського голосу у парламенті Франції.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Багато хто з європейських та світових експертів говорять про те, що Путін виграв у лотерею ще до початку голосування на парламентських виборах у Франції. Попереду у країни – три роки внутрішніх суперечок та незрозуміла станом на зараз позиція у загально-європейському розумінні.

Попри на те, що лідери Європейського Союзу створили ауру «звичайного бізнесу» на саміті цього тижня, підтримавши Урсулу фон дер Ляєн на другий термін на посаді голови комісії, сварки щодо стратегічних пріоритетів загрожували зірвати процес. На додаток Олафа Шольца також стримують ультраправі, тож французько-німецька машина працює не дуже потужно. Деякі експерти навіть порівняли стан Франції зараз із тим, що передувало Brexit у Великій Британії.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Угорщини створює альянс з ЄС, аби вийти з ізоляції та залучити до співпраці правих з інших держав.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
2 Липня 2024 року - 11:26
25-річний мешканець Маріуполя Микола Бурлака, що до початку повномасштабного вторгнення...
29 Червня 2024 року - 23:06
В Україні з 1 липня розпочинається реєстрація електронних кабінетів вступників...
26 Червня 2024 року - 20:01
Це будуть стрілецькі підрозділи загальною кількістю 8 тисяч поліціянтів
26 Червня 2024 року - 19:52
26 червня Рада Євросоюзу продовжила тимчасовий захист для українців, що перебувають...