З початком липня розпочалося головування РФ у Раді Безпеки ООН

Поділитися:

Головування в Раді Безпеки ООН у липні перейшло до російської федерації.

Про це пише Укрінформ.

Постпред рф при ООН Василь Небензя заявив на пресбрифінгу в понеділок, що питання України не внесено до плану на поточний місяць. Але, за його словами, будь-який член РБ може ініціювати його розгляд.

У липні Радбез, за ініціативою москви, обговорюватиме конфлікт на Близькому Сході, зокрема ситуацію в Палестині, Сирії, Лівані, Ємені.

За словами Небензі наприкінці місяця для участі в Засіданнях РБ до Нью-Йорка прибуде міністр закордонних справ рф Сергій Лавров, якщо будуть належно вирішені візові питання.

Небензя вкотре озвучив російські наративи про “провокацію” західних країн у Бучі, обстріли Криму, про “українську кризу”, стамбульські “мирні” домовленості тощо.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо заяв експрезидента США Дональда Трампа про його наміри швидко закінчити війну Небензя заявив, що це “не може бути вирішено за один день”.

Власкор Укрінформ запитав у Небензі, пославшись на повідомлення у The Washington Post про те, що росія становить небезпеку не тільки населенню України, зокрема, в тимчасово окупованому Криму, а й самим жителям росії. Через низьку якість озброєнь російські війська протягом року скинули щонайменше 38 авіабомб, а також ракети на Бєлгородську область.

Чи ви б не хотіли порушити на Радбезі ООН питання безпеки населення Росії для захисту його від її власних збройних сил”? – поцікавився власкор.

Небензя заявив, що Україна та “її західні спонсори” нібито вигадують історії про те, як “Росія сама себе бомбить”.

За його словами, він не може коментувати публікації у WP і нібито знає, хто їх готує. Проте не уточнив, кого має на увазі.

Нагадаємо, 23 червня у тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
3 Липня 2024 року - 21:03
Уряд дозволив міжвідомчій робочій групі, що займається мобілізацією військовозобов’язаних держслужбовців...
2 Липня 2024 року - 11:26
25-річний мешканець Маріуполя Микола Бурлака, що до початку повномасштабного вторгнення...
29 Червня 2024 року - 23:06
В Україні з 1 липня розпочинається реєстрація електронних кабінетів вступників...
26 Червня 2024 року - 20:01
Це будуть стрілецькі підрозділи загальною кількістю 8 тисяч поліціянтів