З наближенням виборів у США союзники України стурбовані майбутнім, – Bloomberg

Поділитися:

Росія продовжує повільне просування по всій лінії фронту в Україні, незважаючи на значні втрати. Західні офіційні особи зазначають, що результат виборів у США матиме серйозні наслідки для здатності України протистояти агресії. Вибори можуть стати переломним моментом для України, оскільки перемога Дональда Трампа може призвести до зменшення підтримки, тоді як навіть перемога Камали Гарріс не гарантує значної фінансової допомоги через Конгрес.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Московська армія все ще зможе досягти тактичних переваг на полі бою, незважаючи на нові рекордні втрати, заявили західні офіційні особи, які відмовилися залишитися іменами під час обговорення конфіденційної інформації. Зараз Росія щодня зазнає близько 1200 жертв в Україні, заявив у понеділок речник Ради національної безпеки Джон Кірбі.

Російські війська продовжують наступ у східній Донецькій області, контроль над якою залишається найближчою стратегічною метою Москви. Місто-опорний пункт Вугледар нещодавно відійшов під Москву, тоді як логістичний вузол Покровськ перебуває під дедалі більшою загрозою. Українські військові також поступово втрачають позиції в Курській області Росії, куди вони здійснили раптове вторгнення в серпні.

Після більш ніж 1000 днів жорстоких боїв вибори в США знаменують переломний момент для України. Офіційні особи в Києві та в Європі стурбовані тим, що перемога Дональда Трампа може призвести до того, що Україна буде змушена піти на болісне врегулювання, яке дозволить президенту Володимиру Путіну консолідувати свою владу на території країни.

Хоча президент Володимир Зеленський пообіцяв продовжувати боротьбу, сувора реальність полягає в тому, що його виснажена армія сильно залежить від допомоги США. Деякі союзники України вже почали говорити про те, чим може закінчитися війна.

Якщо Трамп, який заявив, що хотів би «врегулювати» конфлікт ще до вступу на посаду, буде обраний і виконає свої погрози припинити підтримку, варіанти для України різко звузяться. Але навіть якщо Камала Гарріс переможе, США, ймовірно, буде важко отримати значну фінансову підтримку через Конгрес, заявили західні офіційні особи, які відмовилися називатися, обговорюючи чутливі питання.

Київ уже відчув, як може виглядати послаблення підтримки. Внутрішня боротьба в США затримала затвердження багатомільярдного пакету допомоги на шість місяців, завдавши удару по Україні, якій бракує боєприпасів і робочої сили. Москва продовжує свої атаки на енергетичну та критичну інфраструктуру країни, яка, за побоюваннями Києва, може призвести до масових відключень електроенергії та перебоїв у опаленні з настанням холодної пори року.

Крім панування в повітрі, Росія зберігає значні переваги над Україною в боєприпасах. За словами одного західного чиновника, його чисельність перевищує кількість київських у співвідношенні три до одного, імовірно, він набирає близько 30 000 нових співробітників на місяць. Згідно з оцінками української та південнокорейської розвідок, Москва також посилила свої сили тисячами північнокорейських військових.

Офіційні особи США стурбовані, але менш песимістично, ніж інші союзники, щодо ситуації на полі бою. Раніше в жовтні високопоставлені чиновники США заявили, що очікують, що Україна зможе утримати територію в Курській області Росії принаймні кілька місяців, зазначивши, що Київ бачить стабільніші поставки боєприпасів.

Цього може вистачити Україні, щоб утримати рубіж, але може бути недостатньо для перемоги.

Нещодавно Зеленський представив свій так званий план перемоги, який, за його словами, спрямований на те, щоб змусити Кремль йти на переговори та уникнути заморожування конфлікту на нинішній лінії фронту. Він сказав, що Україна працює над отриманням додаткової військової допомоги та дозволу на використання зброї західного виробництва для ударів усередині Росії, але додав, що багато що залежить від результатів виборів у США.

Нагадаємо, боротьба за президентське крісло між Дональдом Трампом і Камалою Гарріс досягла кульмінації.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
28 Жовтня 2024 року - 15:33
Консервована риба — не лише смачний та поживний, а й...
23 Жовтня 2024 року - 14:11
Нові соціальні аналізи виявили яскраві тренди в українській...
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...